איטו אבירם

מזקקת "מילק אנד האני" – ויסקי ישראלי בתל אביב

מזקקת הוויסקי הישראלית הראשונה פתחה מרכז מבקרים שמתאים ליחידים ולקבוצות.

הקטן גודל גופן הגדל גודל גופן גודל גופן הדפס עמוד הזה
בסיור ניתן לצפות בכל שלבי הכנתו של המשקה... וגם לטעום, כמובן.

בסיור ניתן לצפות בכל שלבי הכנתו של המשקה… וגם לטעום, כמובן.

מרכז המבקרים של "מזקקת מילק  אנד האני", מזקקת הוויסקי הראשונה בישראל, הוא אחד ממרכזי המבקרים המסקרנים ביותר לחורף הישראלי הקרוב. מרכז המבקרים הייחודי שבמרכזו מזקקת ויסקי אמיתית, הוא פנינה החבויה בין מוסכים וסדנאות באזור תעשיה קטן השוכן בגבול תל אביב-יפו, מאחורי אצטדיון בלומפילד. מרכז המבקרים פותח עבור המבקרים צוהר לעולמו המסתורי של המשקה המפורסם, תהליך שהינו חוויה שמערבת את כל החושים. זוהי מלאכה מסורתית, טעונה בהיסטוריה וכימיה, טכנולוגיה ועבודת יד.

מרכז המבקרים נפתח מתוך רצון לשתף ביצירה המרגשת של הוויסקי את אלה שלא חווים את העשייה, הטעמים והריחות באופן יום-יומי. מרכז המבקרים מציע סיורים הכוללים טעימות מודרכות של תוצרי המזקקה ומוצרים שבתהליך עבודה, וחנות לממכר תוצרי המזקקה, ובהם מהדורות אספנים מיוחדות הנמכרות בחנות בלבד ומוצרים נלווים.

הבחירה להקים את המזקקה בתל אביב נבעה מהרצון להעניק לחובבי אלכוהול – מקומיים ותיירים – את האפשרות לבקר, ללמוד על ההיסטוריה ועל תהליך ההכנה, ולטעום את התוצרים; תל אביב היא הבחירה הטבעית, מתוקף היותה המרכז הקולינרי, התיירותי (והאלכוהולי) של ישראל.

הסיור מקיף את כל תהליך הייצור וכולל את הטיפול במים, טחינה במגרסה עתיקה, בישול ותסיסה במיכלים שנבנו והותאמו בלעדית למילק אנד האני, דודי הזיקוק הייחודיים – אחד שנבנה במיוחד עבור המזקקה והשני, ענתיקה בעל סיפור פתלתל שהגיע לישראל בדרך מפתיעה. התזקיק עובר לחביות המאוחסנות בחדר החביות – קודש הקודשים של המזקקה. כמובן שאי אפשר לבקר במזקקה בלי לשתות, ובסיום הסיור מחכה למבקרים טעימה מודרכת מתוצרי המזקקה, כולל טעימה ממהדורות מוגבלות.

מזקקת מילק אנד האני היא מזקקת הוויסקי הישראלית הראשונה. במזקקה מייצרים תזקיקים איכותיים ועמלים על הוויסקי הישראלי הראשון, שהמהדורה הראשונה שלו מתיישנת בחביות ותראה אור בשנת 2019. כל חומרי הגלם, הציוד, החביות והתהליכים נבחרו במטרה להבטיח שהמוצר הסופי – בין אם תזקיקים לבנים ובין אם ויסקי מיושן – יעמדו בסטנדרטים המחמירים ביותר של איכות וטעם ללא פשרות וללא קיצורי דרך במסע הארוך עד להוצאת הוויסקי: הדרכה וייעוץ של ג'ים סוואן – מאסטר דיסטילר בעל שם עולמי המתמחה ביישון באקלים חם, ציוד שתוכנן והוזמן במיוחד; חביות שנבחרו בקפידה; ובחירת חומר הגלם הטוב ביותר בנמצא.

מרכז המבקרים: מכירות וטעימות.

מרכז המבקרים: מכירות וטעימות.

מרכז המבקרים פתוח ליחידים וקבוצות. המרכז מציע אירועים וסיורים לקבוצות פרטיות של עד 35 משתתפים בתיאום מראש. סיור בסיסי במזקקה עורך כשעה, לפעמים יותר, כי כיף לארח ולהתארח. במהלך הסיור לומדים על תהליך הזיקוק, מבקרים בכל שלבי הייצור – מהגרעין ועד לכוס – ומסיימים בטעימה מודרכת של 3 מוצרים.

המעוניינים מוזמנים להוסיף טעימה רביעית מבקבוק נדיר בתוספת תשלום. הביקור במזקקה מתאים למבוגרים מעל גיל 18.  ניתן לתאם סיורים הכוללים ילדים מגיל 10- ללימוד תהליך הזיקוק. הפעילויות מתחת לגיל 18 אינן כוללות טעימת אלכוהול והינן בליווי מבוגר בלבד.

למתעניינים בחוויה נדירה אף יותר מציעה המזקקה, בתיאום מראש, סיור הכולל כניסה לחדר החביות וטעימה הישר מהחבית. סיורים אלה מועברים בקבוצות קטנות, עד 10 אנשים, ומעניקים הצצה לתהליך היישון באופן בלתי-אמצעי.

עלות: 50 ₪ למשתתף, 75 ₪ למשתתף כולל כוס ויסקי מקצועית למזכרת. תוספת טעימה מבקבוק נדיר: 15 ₪

סיורים מיוחדים הכוללים כניסה לחדר החביות וטעימה של תזקיק המתיישן היישר מהחבית וכוס ויסקי: 120 ₪. הסיורים בהרשמה מראש בלבד. ימים ושעות פתיחה: שלישי: 11, 16 חמישי: 11, 18 שישי: 12

The Milk & Honey Distillery התחיה 16 תל אביב 03-6320491

mh@mh-distillery.com  www.mh-distillery.com/he/visit-our-distillery

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *