Image default
איפה לישון בדרום לינה

ישרוטל לגונה אילת – כשאין סיבה לצאת מהמלון…

מיקום טוב למרות נוכחות המלונות הגדולים משני עבריו

כשהגענו לפתחו של מלון ישרוטל לגונה הוותיק, התרשמנו בעיקר מהמיקום שלו: מצידו האחד – מלון המלך שלמה, מלון שבמשך שנים נחשב למפואר במלונות אילת. מצידו השני – הילטון מלכת שבא, שמטיל את צילו הענק, תרתי משמע, על המבנים הסמוכים אליו. מחשבה חלפה בנו – איך נפלנו “בין הכסאות”… אבל אחר כך נכנסנו פנימה ואם היו לנו “רגשי נחיתות” – אלה נעלמו די מהר…

זה התחיל בחדר שקיבלנו. סוויטת משפחה הפונה אל הבריכה ובה שני חדרים המחלקים ביניהם את חדר השירותים ונפתחים אל מרפסת הצופה אל הבריכה. שני מכשירי טלוויזיה, שולחן סלוני בכל חדר והעיקר – מהמרפסת יש נוף משגע לא רק אל הבריכה של המלון, אלא אל המרינה של אילת. האמת היא שכשיצאנו אל המרפסת לא יכולנו להתיק את עינינו ממרכזה התיירותי של העיר הזאת, שממש מעליו ממוקם המלון.

הרי אילת, המרינה על שפע כלי השיט שלה, חנויות, מסעדות, בתי קפה וקניונים ממוזגים ממש מתחת לרגליים ובצידם גם דוכני השוק הססגוניים. לאלה מחכים במיוחד ילדינו, שפיתחו אהבה מיוחדת אל כל מה שניתן לקנות שם, החל בסידור רסטות וכלה בהליקופטר על שלט.  בהמשך חופשתנו הרבינו לנצל את הקרבה הזו אל כל אלה. שוב ושוב ירדנו מהמלון ומצאנו את עצמנו במרכז העניינים. כל כך קרוב, כל כך מפתה, ועם זאת – כה קל לעזוב הכל כשרעבים, ובמקום להסתפק בפיצה או בהמבורגר – לקפוץ בחזרה אל המלון וליהנות ממה שהוא מציע.

lagoona room

ומה שמלון לגונה מציע, מבחינה קולינרית, זהו בעצם סוד קסמו. ברגע שבו ענד לך פקיד הקבלה את הסרט הצבעוני על זרועך – נפתחו בפניך הדלתות אל שלוש ארוחות ביום ועוד עשרות פינוקים שאותם תוכל לנצל לאורך כל היממה. לגונה הוא אחד המלונות הראשונים באילת שאימץ את הקונספט של “הכל כלול”. האמת היא שמדובר בעסקה משתלמת, בייחוד למשפחות. הארוחות, הגלידות, השתיה העוגות, הפינוקים בבריכה- הכל חופשי בלי הגבלה. בלי ארנק ובלי דאגות – הרגישו חופשי לעשות מה שאתם רוצים, כמה שאתם רוצים ואיך שאתם רוצים, מבלי להוסיף עוד שקל אחד.

וכשמדובר בחופשה של כל המשפחה – קל להתמכר לשיטה המפנקת הזאת. כשלא צריך לדאוג לארוחת צהרים או לארוחת ערב, כשלא צריך לעצור במסעדה בכל יום חופשה ולגלות שגם שם משאירה משפחה ממוצעת סכום בעל שלוש ספרות, החיים נהיים קלים הרבה יותר, אף כי אתה עצמך ממש לא נהיה קל יותר.  שכן, אם יש בעיה בישרוטל לגונה זו הבעיה של הצבת גבולות. כל כך קל לבוא בפתחו של חדר האוכל שלוש פעמים ביום. כל כך קל להתפתות לשפע הבשרים, הסלטים, הקינוחים, המוצעים שוב ושוב, בעשרות ווריאציות, מהבוקר עד הערב. ולחשוב שאחר כך צריך לצאת אל הבריכה ולהציג גוף חטוב, ככל האפשר…

הפינוקים במלון אינם נגמרים בחדר האוכל, אלא נמשכים בלובי של המלון, בבר ובמזנון של הבריכה. מדובר לא רק במשקאות קלים חופשיים או ביין, שאותו תוכל למזוג לעצמך מתוך ברז בזמן הארוחה. הילדים גילו חיש קל את מנעמי השלגונים והגלידות בבריכה ובלובי. בו בזמן יכולנו אנו, המבוגרים, להתענג על כמה סוגי בירות, משקאות אלכוהוליים נוספים וכמובן – קפה ועוגה. איך אפשר בלי?!

lagoona marina(23)

האמת היא שאחרי יומיים-שלושה קצת מתעייפים מהריטואל הקבוע הזה, של הליכה לחדר האוכל שוב ושוב ושוב… לשם כך בדיוק המציאו במלון את חדר האוכל למזון מהיר שליד הבריכה. מדובר בלהיט אמיתי בקרב האורחים. בשעת צהרים מוקדמת מתחיל להתפשט ריח צלייה וחריכה מכיוון הבריכה. שם, בתוך חדר אוכל שקוף וממוזג, מוצע לך, האורח, מגוון של מזון מהיר הכולל המבורגרים ונקניקיות, ירקות חתוכים, כרוב כבוש, צ’יפס ככל יכולתך, וכל אלה באים מצוין עם חרדל, קטשופ ורטבים נוספים.

קצת קשה היה לנו לראות אורחים רבים, משפחות-משפחות, נופלים שדודים תחת השפע הזה. זה התבטא בצלחות המלאות שאיש לא נוגע בהן, בערימות של שלגונים שמובאים אל “שולחן המשפחה” ליד הבריכה ונמסים שם בשמש ללא דורש, או בכוסות בירה שנשארות מלאות, כי כמה כבר ניתן להכניס לתוך הבטן?!

אנחנו ניסינו לשמור על “צלם אנוש”. לתכנן את הארוחה מראש, לא להתפתות לקחת יותר ממה שצריך ולהגביל את המתוק הממכר לכמות סבירה. האם הצלחנו? לא בטוח…

מלון ישרוטל לגונה נמצא בחודשים אלו בעיצומו של תהליך שדרוג. זה כולל לא רק את הצד הקולינרי של המלון. גם החדרים זוכים לשדרוג, ובשנה הקרובה תחול מהפכה של ממש במלון. את כל אלה למדתי ממנהלת המלון הנמרצת, סילבי, שהיא עובדת ישרוטל ותיקה וניהלה בעבר גם את “ישרוטל פונדק רמון” שבמצפה רמון.

8889277

במלון בריכת פעוטות, בריכה רדודה ובריכה עמוקה. המזנון של הבריכה נטוע במרכזה ומציע פינוקים חופשי-חופשי. מול הבריכה – ממלכת הילדים ובכל ערב תכנית בלובי של המלון. ואם יש לי מילת ביקורת, היא מופנית אל האורחים. הישראלים שבהם, ליתר דיוק. מזון חופשי הוא תמיד פיתוי שקשה לעמוד בו. ראיתי במהלך שהותי גם התנהגות מכוערת של אורחים החושבים שמגיע להם יותר.

דווקא סילבי המנהלת ועובדי מלון נוספים עמם שוחחתי הרבו לגונן על האורחים ולהבין לנפשם. סילבי גם מציעה לכל מי שמחפש אווירה אירופאית יותר, להגיע לישרוטל לגונה מיד אחרי הקיץ, או אפילו בשבועות האחרונים של אוגוסט. בעונות אחרות מאכלסים את המלון הרבה תיירים וגם הישראלים המגיעים ליהנות מהמלון הם אנשים שונים, ואז הכל נהיה נעים אפילו יותר.

 

מחפשים מסעדה שווה באילת? הנה קישור אל המסעדות שמהן התרשמנו. 

מחפשים מלון מוצלח באילת לחופשה הבאה? הנה קישור אל מלונות שמהם התרשמנו. 

אולי תאהב\י גם:

מלון ענבל מציע: יום כיף בירושלים

איטו אבירם

צימר בקיבוץ כפר רופין – חופשה בעמק המעיינות

איטו אבירם

מלון בוטיק באצבע הגליל: אחוזת יסמין בראש פינה – התפנקנו!

איטו אבירם

תגובה אחת

רעות יוני 4, 2018 at 10:54 am

מתי פורסם טור זה? האם מהחודשים אחרונים?

איטו אבירם משיב: הכתבה נמצאת באתר יותר משנה. נשמח לעדכן את הכתבה בהתאם להערות הנופשים במלון, שיזדהו במערכת בפרטיהם המלאים, שלא יפורסמו בתגובותיהם.

השב

להגיב על רעות בטל תגובה

דילוג לתוכן