איטו אבירם

הטרקלין – מסעדת בשר ויין בנווה צדק – לרגעים שרוצים לזכור (ועכשיו "ארוחה מהסרטים" בחצי מחיר *)

בניין משוחזר, מרתף יינות עשיר ובעלים ידידותי, מגוון בשרים איכותי, שיטת הגשה "על חלוק נחל לוהט" ומלצרית מקסימה וידענית – כל זה הפכו את ביקורנו במקום לחגיגה. אגב, אפשר ליהנות במקום מארוחה גם במחיר שפוי

הקטן גודל גופן הגדל גודל גופן גודל גופן הדפס עמוד הזה
הבניין שבו נמצאת המסעדה, בצמוד לרחוב לילינבלום.

הבניין שבו נמצאת המסעדה, בצמוד לרחוב לילינבלום.

לא הכרנו את "הטרקלין", אבל כשנכנסנו למקום, בשבע בערב, יום א' היה למלצרית תמוז (סטודנטית לתקשורת) שפע של זמן לספר לנו על האוכל, על המקום, על הבעלים, על היין ועל הבשר. זאת, מכיוון שהיינו הזוג היחיד במסעדה, ביחד עם משפחה מורחבת נוספת. מחשבה חלפה, שהנה, נפלנו על מקום שלא מגיע אליו קהל, אולם כשסיימנו כבר היתה המסעדה כמעט מלאה. (ביום א'!)

לא נכחיש – הארוחה במקום היתה חוויה נהדרת. לא רק בגלל האוכל האיכותי וצורת ההגשה המיוחדת, לא רק בגלל המלצרית, התפאורה, הסומלייה והיין, אלא גם בגלל שארוחה זו היתה חלק מחופשה מוצלחת בת יממה בנווה צדק. את הלילה בילינו במלון בוטיק מולכו, את היום בילינו בשיטוט בין חנויות ברחוב שבזי ובין השאר הספקנו גם לקרוא ספר טוב וליהנות מהתל אביביות שכה חסרה לנו, תושבי השרון המרכזי.

המסעדה שוכנת בבניין משוחזר בן קומותיים בסמטה היוצאת מלילינבלום. מצאנו חנייה ללא קושי. יש גינה מוארת שבסתיו כבר יכולה להציע אווירה נהדרת, ויש את המסעדה עצמה, שהיתה בית המלון האמריקאי הראשון בנווה צדק. כאן ממש, היכן שאנחנו יושבים, רקדו קצינים בריטיים עם אהובותיהם היהודיות, הרחק מן העין הציבורית.

סינטה על חלוק נחל - היה אתה השף של עצמך... (הקלק להגדלה).

סינטה על חלוק נחל – היה אתה השף של עצמך…

המסעדה מתמחה בבשר וביין. כאן גם מקדמים תוצרת כחול לבן. לבעלים, יוסי בן אודיס, עבר עשיר בתחום הקולינריה והיין. הוא זה שבנה את אוסף היינות – מעל 100 סוגי יין – שגם נמכר בנפרד. תמוז הידידותית, הידענית והנאה (מה עוד צריך?!) מיהרה להטעים אותנו בטעימה של 3 סוגי יינות שמהם נבחר מה בדיוק ניקח אתנו לדרך. בחרנו להתחיל ביין מתערובת מרלו וקברנה מיקב "יוסף", והמשכנו עם יין מענבי סירה הצומחים ברמת הגולן, בהרי יהודה ובגליל. גם הבשר, ששלט בארוחה, היה מבקר שגדל בארץ ברמת הגולן, עובר יישון ובשום אופן לא הקפאה.

התחלנו עם סביצ'ה סינטה שנטחנה עם פיסטוקים, עם כמהין, כוסברה, רימונים ועוד. מנה נהדרת ומעוררת תיאבון. מגוון המנות הראשונות כולל גם סוגי קרפצ'יו, אנטיפסטי ירקות נקניקיות שרקוטייר "עבודת יד" ויש גם מנות צמחוניות מעניינות, כמו ארטישוק איטלקי בטבון. המחיר הממוצע למנות אלו – 48 – 58 ₪.

פטה כבד עוף בליווי ריבת בצל. הקלק להגדלת הצילום.

פטה כבד עוף בליווי ריבת בצל.

עוד קיבלנו לשולחן כמנת פתיחה גם פטה כבדי עוף בציפוי תאנים תמרים ואגוזים, המוגש לצד ריבת בצל ביתית. (52 ₪). מרחנו בחרדת קודש את הפטה על הצנימים המיועדים, והשתדלנו ללעוס לאט ולנגוס מעט, כי ידענו מה מחכה בהמשך, וכמה קיבולת יש לנו בבטן…

המנה העיקרית בה בחרנו היא גם מנת הדגל של המקום: סינטה לצריבה אישית. (132 ₪), וזה הלך ככה: אל השולחן הגיע חלוק נחל גדול, רוחש ולוהט בתוך צלחת ובצידו נתחוני בשר סינטה נאים ביחד עם שום אפוי ורוטבים כמו מיונז, צ'ימיצ'ורי, חרדל ביתי ועוד. אחרי שגמרנו להתפעל מהמראה, (היה שם גם מלח שחור וקונפי שום, חצי ראש שום צלוי) הנחנו כל אחד נתחון בשר על החלוק, ספרנו בערך עד עשר והפכנו לצד השני. לנתחים הצרובים, שאותם בלענו בזה אחר זה, היה טעם מיוחד במינו, ויותר מזה היתה התחושה – שאנו אחראים למידה המדויקת שבה אנו אוהבים לאכול את הבשר. כלומר – שפים של סעודתנו אנו.

לא לקחנו תוספת, כי לא רצינו להתמלא, אבל הסינטה עוררה בנו תיאבון נסתר, ואנחנו ביקשנו עוד. הפעם בחרנו בסטיק רוקה, (112 ₪), רצועות סייטל (מהטוסיק) שמוגשות על סלט רוקט ופרמזן (אפשר בלי), ופלחי בצל ותפו”א על צלחת לוהטת. כן, תארו לעצמכם שהחלטנו שאוכלים גם תוספת, ואפילו תפוחי אדמה, שהיו נימוחים ופריכים. אגב, סטייק הרוקה היה, בעיני, טעים ומיוחד יותר מהסינטה הצרובה. לא כך סברה אסנת, בת זוגתי.

יוסי בן אודיס - הבעלים והסומלייה.

יוסי בן אודיס – הבעלים והסומלייה.

בשלב זה לא נותרה טיפת תיאבון, אבל היתה עוד סקרנות לגבי מנות מקוריות אחרות, כמו פרגיות על לחם חלוקי נחל (במחיר סביר של 88 ₪), או מנות נקניקיות השרקוטייר, שמחירן הנוח (48 ₪) בשילוב סוגיהן השונים (יש טולוזית, יש סציליאנית ויש פורט) כמעט ושכנע אותנו לטעום גם אחת מהן.

אולם אנחנו נכנענו לקול ההיגיון והסתפקנו בטעימה מהקינוח המעולה, ובצעדים מתנדנדים, תוך שאנו מתחבקים לנו, עשינו דרכינו על לילינבלום, פינס ושבזי בחזרה אל הסמטה שבה שוכן מלון מולכו, היכן שנמצא חדרנו הנעים.

**

מסעדת הטרקלין ויוסי בן אודיס מציעים שתי חוויות קולינריות נוספות, ששווה להכיר:

"מסטר שוק" – סיור קולינרי בשוק הכרמל. מדובר בסיור קולינרי שכולו חוויה חושית יוצאת דופן בסמטאות הקסומות של כרם התימנים ושוק הכרמל בתל אביב. "בסיור נכיר מסעדות, מלונות, חנויות ובתי קפה, שרק יודעי דבר נהנים מהקסם והאותנטיות שלהם, לומדים על קפה, תבלינים, יין, שמני זית ועוד – תוך יצירת חוויה חושית ראשונית ובלתי אמצעית של הטעמים, הקולות, הריחות והצבעים העזים.

לאחר סיום הסיור מוזמנים המשתתפים לארוחת גורמה בת 10 מנות, במסעדת "הטרקלין" שתלווה במגוון של יינות בוטיק ישראלים וייחודיים, בליוויו של הסומלייה יוסי בן אודיס. לכניסה לאתר מסטרשוק http://www.master-market.co.il/ אגב, הסיורים מודרכים ע"י צוות של 4 מדריכות ב 4 שפות שונות – ניתן לקיים סיור בשפות שונות.

"ארוחה מהסרטים" – מדובר באירוע מיוחד שאורכו כ 3 שעות של חוויה של קולינריה, קולנוע והומור. הארוחה מורכבת ממיטב המנות בתפריט הטרקלין המוגשת בליווי קטעי סרטים, הקשורים לאוכל, מוסיקה מהסרטים וקטעי בידור משעשעים. לאורך הערב, בכל מספר דקות, מוקרנת סצנה מתוך סרט העוסק באוכל ומיד לאחר הקטע, יוצאת מהמטבח מנה בהשראת הסצנה.

הארוחה מלווה בין מנה למנה בקטעי בידור של מיטב הקומיקאים בישראל על המסך ובלווי מוסיקה מסרטים מפורסמים.אגב, הארוחה דורגה ע"י צוות מיוחד של האתר THE MOST UNUSUAL RESTAURANTS IN THE WORLD כאחת מעשר הארוחות המיוחדות בעולם.


 

הטרקלין, ביסטרו בשר ויין – 03-5660013 בעלים וסומליה: יוסי בן אודיס  | yossibo1@gmail.com כתובת : היכל התלמוד 4 , תל אביב. (חניה נוחה בחניון רוטשילד 1, העלות של 20 ש"ח ללא הגבלת זמן).שעות פתיחהכל ערב החל מ 19:00 ועד אחרון הסועדים.

  • ועכשיו, בגרופון, "ארוחה מהסרטים" בחצי מחיר!
בטרקלין יצרו קונספט משגע לפה ולנפש – ארוחת ערב חווייתית באורך 3 שעות – קולינריה, קולנוע והומור. הארוחה מורכבת מ-11 מנות, ומלווה בהקרנת קטעי הסרטים הקשורים לאוכל. במהלך הערב, יוקרנו מספר סצנות מתוך סרט העוסק באוכל ומיד לאחר הקטע, תצא מהמטבח מנה בה עסקה הסצנה. הקטעים יוקרנו על גבי מסך ענק בהתאם למנות המוגשות.
ארוחה בת 11 מנות זוגיות המוגשות בליווי סצנות מוכרות מסרטים הוליוודיים + אלכוהול ושתיה חמה ללא הגבלה רק ב-249 ₪ במקום 500 ₪ לאדם!
*מותנה ברכישת מינימום 2 גרופונים, עבור 2 סועדים. סה”כ מוגשות 11 מנות לזוג סועדים.
חובה להזמין מקומות מראש דרך אתר הטרקלין – נא לא להתקשר להזמנה
להזמנת מקומות לאחד מהתאריכים לחצו כאן > >
ניתן להזמין מקומות לימים שני, שלישי, רביעי, חמישי ושבת בתאריכים הבאים:
שני: 17.4, 8.5, 15.5
שלישי: 2.5
רביעי: 12.4, 19.4, 10.5
חמישי:
שבת: 15.4, 22.4, 29.4, 6.5
תפריט
מנות ראשונות לזוג סועדים (מוגשות למרכז השולחן): 
מרק כתום בחלב קוקוס (לא חלבי) – מנה אישית
סלט שורשים
קרפצ'יו סינטה – בשמן זית וחומץ בלסמי
מיקס עגבניות שרי וחציל בתיבול איטלקי
פטה כבדי עוף – בקרסט של תאנים תמרים לצד ריבת בצל ביין
לחם חלוקי נחל מרוקאי
מנת ביניים: 
צ'יקן קארי – תבשיל הודי במיקס תבלינים על אורז ביתי
מנות עיקריות לזוג סועדים:
סטייק רוקה – נתחי שייטל צלויים המוגשים על סלט רוקט, תפו"א ובצל צרוב
סטייק קצוץ מסינטה ואנטרקוט – מבשר טרי ומיושן במקום
קינוחים: 
מלאבי שמנת וסילאן
טראפלס שוקולד
סורבה על סלט פירות
הארוחה תלווה ביין, בירה, וודקה, ויסקי, שתייה קלה ושתייה חמה – חופשי במהלך כל הערב
ניתן לקבל מנות חלופיות לצמחונים ולטבעונים, וכן מנות ללא גלוטן או לקטוז לסובלים מצליאק או מסכרת (בהודעה למלצר בתחילת הארוחה)

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *