איטו אבירם

גלידריה ופסטריה “אמיליה” – מקדש הגלידות בחיפה

אף שלא אהבנו את העיצוב החיצוני של המקום על שדרות מוריה בכרמל, שהיה קר לטעמנו, הרי שאת מגוון הגלידות וטעמן לא נשכח ותמיד נשמח לחזור וללקק שוב…

הקטן גודל גופן הגדל גודל גופן גודל גופן הדפס עמוד הזה

מנטה, פררו-רושה, ביצת קינדר, שוקולד בלגי, מסטיק, רום צימוקים, קוקוס, למונענע… טוב, יש לא מעט גלידריות בארץ שמציעות מבחר מגוון כמו זה שפגשנו באמיליה. אבל הטעם, הו, הטעם הזה על הלשון הבלתי נלאית שלנו, שביקשה כל העת עוד מהמגוון הגדול שהוצע לה, ולא אמרה די!

את סוף השבוע המהנה שבילינו בחיפה חתמנו, פשוטו כמשמעו, בחנות הגלידות “אמיליה” שבמרכז הכרמל. אחרי שהצלחנו להחנות את המכונית בשדרות מוריה ההומות, ממש מול הגלידריה, טיפסנו במדרגות אל המסעדה (שכן, אמיליה מציעה גם מגוון מצומצם וטעים של אוכל איטלקי). המראה היה קר. כסאות ושולחנות שנועדו לקהל מזדמן, עיצוב מינימליסטי שמזנוני הגלידה תופסים בהם מקום מרכזי ובקיצור – להזמין, לצאת החוצה וללקק ברחוב.

אחר כך גילינו שגם בפנים יש מקומות ישיבה, ואחד מהם, זה הצופה מערבה, אל היערות והים, הוא השווה ביותר במסעדה. בינתיים אמרנו שלום לדביר גרשון הבעלים והשף, שחי ונושם את המסעדה 24 שעות ביממה והוא, בלי לבזבז דקה, החל להטעים אותנו ממיני הגלידה שהוא מציע ב”עבודת יד”, כמו שאומרים במחוזותינו.

פסטה בטטה אה-לה טוסקנה, ללקק את האצבעות.

מילה על דביר, שהוא נצר למשפחה שגלידת “תל חנן” האלמותית, על הכביש של פעם חיפה-נהריה, היתה שלה, והוא יודע דבר או שניים על גלידות. דביר גדל בבית שעושים בו גלידה, אבל זה רק עורר בו תיאבון ללמוד עוד, והוא נסע לאיטליה וחזר עם הוכחות, אחרי שלמד כל שיכול היה על הגלידות הטובות בעולם.

ביחד עם אשתו הם קנו קליניקה של רופא שיניים והפכו אותה במו ידיהם ל”אמיליה”. את המעורבות של דביר בהכנת הגלידות ראינו כשסיירנו אתו במטבח ומאחורי הקלעים, תוך שהוא דוחס לפינו עוד ועוד טעימות, ואל מוחנו עוד ועוד אינפורמציה על התהליך הנכון של הכנת הגלידה, ועל המעקפים שעושים על חשבוננו יצרני גלידות ישראלים אחרים, בלי להזכיר שמות.

את הביקור התחלנו דווקא במנת פסטה בהכנה עצמית, שמחירה אחיד ומפתיע – 28 ₪. אני בחרתי בתוספת של בטטה אה-לה טוסקנה (עוד 3 ₪) וליקקתי את האצבעות ביחד עם בתי.

התפריט מצוין על הקיר. הוא פשוט וכולל סוגי פסטות, רטבים ותוספות, וכמובן – יש גם פיצות. את הפיצה (35 ₪ כל תוספת 6 ₪) לקחנו באריזה הביתה, ובערב נהנו ממנה גם באי הבית האחרים, ודרשו עוד…

אחר כך הגיע תור הגלידות. (כדור אחד – 14 ₪ 3 כדורים – 25). אין טעם להלאות אתכם בבחירה האישית שלנו. זו היתה בחירה מרובת גלידות, שכן דביר לא הניח לנו להסתפק בבחירה האישית, אלא טרח והגיש לפינו עוד ועוד טעמים, עד שהסחרור אחז בנו אבל לא העזנו להודות שאנו שבעים.

במיוחד תפסו אותי אותן גלידות שדביר מערבב בהן גם אלכוהול. הטעם המיוחד של הגלידות האלה מצדיק, לדעתי, נסיעה מיוחדת של שעה ויותר אל חיפה. אם תגיעו רעבים – תמיד תוכלו לשבור את הרעב במחירים המצחיקים של “אמיליה” ואחר כך להמשיך לגלידות.

באמיליה תוכלו לטעום ולשבוע גם מגלידות ללא סוכר במגוון גדול. בנוסף, יש הצע של גלידות יוגורט, וופל בלגי, פרישייק, מילקשייק וקרפים. אבל זה רק מתסכל, כי אי אפשר ליהנות מכל מה שיש בביקור אחד ואני, שגר בשרון, צריך לכלול בביקורי הקרובים באמיליה גם את מחיר הדלק הלוך וחזור. יודעים מה – שווה!

אמיליה – שדרות מוריה 118 (מול פאב “דיוק”) חיפה. טלפון: 04-828-9181

רוצים עוד – הנה 7 המסעדות המומלצות שמהן התרשמנו בביקורינו בצפון הארץ, ועוד כמה שלא…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *